XIAOMI Mi Electric Scooter 3 elektromos roller, szürke

Márka: XIAOMI
Cikkszám: 501668
Gyártói cikkszám: BHR4853GL
EAN: 6934177728631
Mennyiségi egység: db
Az ár megtekintéséhez kérjük, jelentkezz be!
db
Kosárba
  • Leírás
  • Technikai adatok
  • Letöltések

A Mi Scooter harmadik generációja a Xiaomi portfóliójának aranylemeze. Már gyakorlatilag a Pro 2 modell összes funkcióját megszerezte, de megtartotta a kissé kompaktabb méreteket és az alacsonyabb súlyt. Ha tehát nem feltétlenül van szükséged a nagy, akár 45 km-es hatótávra, de 30 km-rel is beéri, akkor ez a robogó neked való. Végül is tökéletes az utolsó kilométerre. Egy városon kívüli parkolóban hagyhatod a járművet, és máris fürgén, hangtalanul, károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedsz a városban.

Találkozóról találkozóra szállítani? A fogorvoshoz? Hogy elhozzon valamit a postáról? Nem probléma. A robogózáshoz nem kell jogosítvány, bárki vezethet robogót, aki nem fél, és tiszteletben tartja a törvényt és a közlekedésbiztonságot. Végsebessége 25km/h, okos E-ABS rendszerrel és energia-visszanyeréssel van felszerelve, és három másodperc alatt összecsukható. Szinte bármilyen csomagtartóban elfér, vagy a metrón is magaddal viheted.

Mi az újdonság a generációk között?

Úgy érezheti, hogy a robogó valójában mindig ugyanolyan. Az alapvető változások általában a motorháztető alatt rejtőznek. Először is, a robogó erősebb motort kapott, amely normál üzemben 300W teljesítményű, de szükség esetén akár 600W-ra is növelheti a teljesítményt. Akár 16%-os emelkedőkkel is megbirkózik, és akár 100 kg-os versenyzőt is elbír.

Szintén új a robogó összecsukható mechanizmusa, amely mostantól tartósabb és nélkülözi a műanyag alkatrészeket. Az erősebb motorhoz erősebb fék is tartozik, amely mostantól két fékbetéttel rendelkezik. A beépített LCD kijelzőt is továbbfejlesztették, és már nem szegmensekre van osztva, hanem minden információt jobban együtt jelenít meg.

Az akkumulátort, illetve annak védelmét is átdolgozták. A 7650mAh kapacitás Eco üzemmódban akár 30 km-es vezetésre is elegendő, normál üzemmódban, D vagy S üzemmódban azonban valamivel kisebb kitartásra számítunk. Ha azonban leállítjuk a robogót, mondjuk télire, és az akkumulátor töltöttségi szintje 30% alá csökken, akkor egy speciális alvó üzemmódba kapcsol, hogy az akkumulátort a lehető legjobban védje és meghosszabbítsa az élettartamát. A gyártó egyébként legalább 500 töltési ciklust garantál, amely után az akkumulátor maximális kapacitása nem csökken 70% alá.

A robogó ismét repülőgépipari minőségű 6-os alumíniumból készült, és az eddigieknél kényelmesebb gumiabroncsokkal van felszerelve. A teljes súly ezúttal 13,2 kg-nál állt meg, ami generációról generációra körülbelül 0,8 kg-mal több.

Nem hiányozhatnak a menő új színek sem. Mostantól fekete szín kék akcentussal és szürke szín narancssárga akcentussal áll a kínálatban.

Sebességtartó automatika, regeneratív fékezés és kormányzás a gyakorlatban

Sok tapasztalatunk van a robogókkal kapcsolatban, és sok kilométert tettünk meg rajtuk. A Pro 2 esetében olyan hasznos funkcióknak örülhetsz, mint a sebességtartó automatika, a rekuperáció és a telefonodhoz való kapcsolódás lehetősége. Ezzel többféleképpen beállíthatja a robogót. Akár a sebességtartó automatika be- vagy kikapcsolása, a robogó zárjának beállítása, vagy a rekuperáció szintjének beállítása.

A sebességtartó automatika jól jön hosszabb útvonalakon, például a kerékpárúton. Ha az alkalmazásban bekapcsolta, csak tartsa lenyomva a gázt néhány másodpercig, és máris bekapcsolja magát. A robogó ezután teljesen magától megy, nem kell a gázt tartanod, csak a kormányt. Csak érintse meg a fékkart, és a tempomat kikapcsol.

A rekuperáció alatt gondolhatsz a motorfékezésre, ahol a keletkezett energia visszatárolódik az akkumulátorba. Ha tehát a kormánynál elengeded a gázt, a robogó automatikusan lassítani és rekuperálni kezd. A rekuperáció intenzitását közvetlenül az alkalmazásban állíthatod be, három szint közül választhatsz. Az akkumulátor feltöltésénél is jobban jön a robogó vezérlésének megváltoztatása. Az erősebb rekuperációval a robogót gyakorlatilag csak a gázkarral irányíthatja, és egyáltalán nem szükséges a fékkar használata. Mindössze annyit kell tennie, hogy elengedi a gázt.

A robogó egyébként nagyon könnyen irányítható és kényelmes. Még egy gyermek is képes működtetni, feltéve, hogy minden biztonsági óvintézkedést betartanak. Ahol azonban a robogó veszít, az a történelmi városok nagy hézagokkal tarkított, macskaköves útjai. Itt, röviden szólva, a kis 8,5"-os kerekek korlátaiba ütközik, és az ilyen felületeken való rendszeres közlekedés nem túl kényelmes.

Műszaki adatok:

  • Terhelhetőség: 100 kg
  • Maximális sebesség: 25 km/h
  • Max: 30 km
  • Max. emelkedés: 16%
  • Teljesítmény: 300W (max. 600W rövid távon)
  • Súly: 13,2 kg
  • Védettségi fok: IP54
  • Akkumulátor kapacitás: 7650mAh / 275 Wh
  • Töltési idő: 5,5 óra
  • Méretek (kibontva): 114 x 108 x 43 cm (h x t x sz)
  • Méretek (összehajtva): 49 x 108 x 43 cm (h x t x sz)

Utoljára megtekintett termékek

Az ár megtekintéséhez kérjük,
jelentkezz be!
db
XIAOMI Mi Electric Scooter 3 elektromos roller, szürke
501668